Home » Honden speelgoedtips

Speelgoed Tips


Veel mensen zoeken het ultieme speeltje voor hun maatje en vragen mij om advies. Dit is een leuke uitdaging, want elk dier is anders en er is dus geen enkel speeltje wat elk dier standaard leuk zal vinden!
Wil je zelf uitvinden wat geschikt is voor jouw dier? Kijk dan goed naar het gedrag van je viervoeter! De ene is dol op pluche, de ander wil juist graag kluiven, sommigen zijn gek op geurtjes of piepjes en de meeste katten zijn dol op jagen. Maar misschien wil jouw maatje juist wel graag verrast worden en speelt hij met van alles! Hele actieve dieren, of oude/zieke dieren doe je vaak een plezier met braintraining spelletjes (puzzels).
Om een speeltje lang interessant te houden is het belangrijk dat je het speelgoed ook regelmatig opbergt. Sommige mensen halen een mooie krat die ze af kunnen sluiten, zodat de hond of kat er niet zelf bij kan komen. Wat je kan doen is een of twee speeltjes neerleggen waar je maatje altijd mee mag spelen en de rest hou je apart voor speciale speelsessies waar je zelf altijd bij bent. Wanneer je klaar bent met spelen (het beste is om dit te doen wanneer je dier nog interesse heeft in het speeltje) haal je het speeltje weg en ruim je het weer op. Je zal zien dat speeltjes waar ze eerst niet meer naar omkeken, nu opeens weer heel interessant zijn!
Het is wel aan te raden om je hond of kat altijd in de gaten te houden wanneer hij met speelgoed in de weer is. Is het speelgoed ergens kapot, kijk dan of het nog geschikt is om mee te spelen en gooi het anders weg.
Veel mensen vragen om onverwoestbaar speelgoed en veel artikelen in de shop zijn super sterk en nagenoeg onverwoestbaar wanneer het op spelen aankomt. Maar, ik kan het niet vaak genoeg zeggen: alles kan kapot, er bestaat helaas geen speelgoed dat onverwoestbaar is! En wat versta je onder spelen? Voor de ene is dat een trekspelletje, de ander apporteert liever, sommigen willen zoeken of jagen en ga zo maar door. Het is belangrijk om van tevoren te bedenken wat je met het speelgoed wilt doen en welk gedrag je graag wilt zien. Wil je dat je dier meer beweegt, kies dan iets waar hij achteraan kan jagen, of iets wat geapporteerd kan worden. Zoek je iets waar je dier een tijd mee aan de slag kan gaan, of heeft je maatje bijvoorbeeld overgewicht? Kies dan een braintraining puzzel of een speeltje waar je voer in kan stoppen. Dus wat past bij het speelgedrag van je dier, of waar wil je jouw maatje enthousiast voor maken?
Wanneer we het hebben over onverwoestbaar speelgoed is het wel belangrijk om met het volgende rekening te houden: Als een echte sloper de kans krijgt om lekker op zijn gemak een tijdje ergens te gaan liggen en hij rustig zijn gang kan gaan (bijvoorbeeld door een bal tussen zijn poten te klemmen en hier net zo lang aan te trekken en op te kauwen tot er stukken vanaf komen), dan is er weinig speelgoed wat hier echt tegen bestand is. Wanneer er onverwoestbaar speelgoed op de markt komt, zal het uiteraard bij Fuzzylicious te koop zijn ;)
Nog een kleine waarschuwing over ballen!
Wanneer je een bal zoekt voor je hond, kies dan een formaat dat niet voorbij de achterste kiezen kan komen. De laatste tijd komen er veel vreselijke verhalen voorbij over honden die (bijna) stikten, omdat er een bal in de keel was geschoten.

Nog iets wat weinig mensen weten, is dat tennisballen erg slecht zijn voor honden en dan voornamelijk voor de tanden! Het gerucht gaat dat er in sommige tenisballen glasvezel zit verwerkt, maar ongeacht of dat er in zit, het "vachtje" rond de bal komt vol te zitten me zand en troep. Dit werkt als schuurpapier en hierdoor kunnen de tanden van je hond ontzettend snel slijten. Wil je toch graag een tennisbal voor je hond, neem dan en hondvriendelijke tennisbal, zoals die van Chuckit! of probeer eens een bal van rubber of foam!
Me ler weten over spelen? Check dan de Playtime Blog!
http://dieren.linkspot.nl