Home » Blog » Voorbereid op vakantie met uw hond

Voorbereid op vakantie met uw hond

Gepubliceerd op 21 juni 2018 14:48

Ga naar uw dierenarts

In het buitenland zijn vaccinaties en buiten Europa soms een gezondheids­verklaring of een bloedonderzoek nodig. Welke vereisten er per Europees land zijn kun je vinden bij de invoerregels. De dierenarts kan je ook informeren over allerlei preventieve maatregelen tegen teken en andere dingen waar je in het buitenland rekening mee moet houden. Wacht hier niet te lang mee omdat je bijvoorbeeld nog tijd nodig hebt voor dat een anti-tekenmiddel werkt of omdat er iets bestelt moet worden. Je kunt hier ook alvast meer over lezen op onze pagina′s over gezondheid op vakantie met je hond. Zoek je een dierenarts op je vakantieplek? Maak dan gebruik van onze extra service: zoek een dierenarts in heel Europa.

Check uw hondenpaspoort

zijn alle inentingen nog geldig ? Niet alleen je rabiës is belangrijk maar ook je jaarlijkse cocktail tegen andere ziektes kun je nu mooi even controleren. Doe dit wel altijd ruim van te voren. Als bijvoorbeeld je rabiës­prik niet meer geldig is moet je in ieder geval 21 dagen wachten voor je de grens over mag. Het is niet handig als je zoiets pas controleert als je koffer al in de gang staat...

 

Check even hoe het met uw  (reis)verzekering zit.

 

Alle reisverzekeringen zijn anders. Lees de voorwaarden erop na hoe het bij jou zit. Meestal zijn ziektekosten van je hond in het buitenland niet gedekt. Check ook even of je WA verzekering ook ongelukken met je hond dekt. Dat denken mensen wel, maar het is vaak niet het geval. Checken dus, ook al denk je van jezelf te weten hoe het zit.  Zijn er toch zaken niet gedekt, kun je even naar onze verzekeringen kijken, die zijn speciaal voor honden op vakantie.
Weet wat de regels in jouw vakantieland zijn
In sommige landen moet je hond in de auto een autogordel om, of moet er een muilkorf mee. Het geeft irritatie (en mogelijk een boete) als je dat niet van te voren weet en er ter plekke op aangesproken wordt. Kijk bij onze landeninformatie en de invoerregels even na waar je rekening mee moet houden.
Zorg voor een goede identificatie
Je hond moet  gechipped zijn en een Europees paspoort hebben. 

Het is vanaf 2013 verplicht om de gegevens van de eigenaar te vermelden op de chip. Maar het blijft altijd handig om je hond in het buitenland van een identificatieplaatje of kokertje te voorzien met het vakantieadres en eventueel je mobiele nummer.
Neem een foto van je hond mee. Als uw dan eens alleen op pad gaat en je moet hem zoeken, gaat dat met een duidelijke foto een stuk makkelijker. Als je hond een echte avonturier is, doe hem dan een halsband om. Dan valt ′ie lekker op en is het voor iedereen duidelijk dat het geen zwerfhond is.

Hoe is de conditie van uw hond

Als je een actieve vakantie voor ogen hebt hou dan een beetje rekening met de conditie van je hond. Bouw het thuis al vast een beetje op want natuurlijk zal je hond zijn best doen om uren met je door de bergen wandelen. Maar als hij dat niet zo gewend is krijgt uw hond net als wij, spierpijn en makkelijker blessures. En dan is uw vakantie plezier al snel een stuk minder.

Verzorging

Een beetje extra verzorging is voor iedereen prettig. Knip zijn nagels en geef hem een flinke borstelbeurt. Honden met stompe nagels richten minder schade aan in een vreemde omgeving als ze eens per ongeluk aan een deur krabben of ergens tegenop springen. En check je hond op vlooien voordat je weggaat.
Travel ′light′
Laat je hond voor vertrek niet te veel eten. Een derde van wat hij normaal eet is genoeg. Geef hem bij de  tussenstops de rest. Mocht je hond het allemaal toch een beetje spannend, warm  vinden is het beter dat zijn maag steeds een beetje voedsel te verteren krijgt.

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.