Home » Blog » Het is weer Teken tijd voor uw hond pas op.

Het is weer Teken tijd voor uw hond pas op.

Gepubliceerd op 18 maart 2018 19:06

Het is weer voorjaar heerlijk genieten in de natuur met uw hond maar pas op de tijd voor de teken zijn weer aangebroken.

De teek leeft graag in struiken, bomen en gras (maar ook in de duinen, parken en tuinen). In Nederland is de teek actief in de warmere maanden van het jaar (vanaf voorjaar tot het najaar). In het buitenland heb je meest last van teken in de warmere landen en daar zijn ze het hele jaar actief. In de zomer moet je dus extra alert zijn maar ook als je met je hond naar het buitenland gaat (in warme gebieden) zal je er meer rekening mee moeten houden.

teken-4-638.jpg

Teken kunnen dus het hele jaar actief zijn mits de temperatuur hoog genoeg is (vanaf 8 graden zijn teken actief). In onderstaande afbeelding zie je op basis van de maandelijkse tekenvangsten in het kader van het Natuurkalender programma in welke maanden te teek zich het beste ontwikkelt.

Met het verschuiven van het klimaat komt de teek in Nederland steeds meer voor en uit onderzoek blijkt dat deze teken ook steeds vaker besmet zijn met Lyme, Babesia of Ehrlichia. In de winter en in gebieden in Europa met duidelijk koude winters hoef je minder alert te zijn.

Teek verwijderen

Heb je een teek gespot op je huid? Tijd voor actie! Met een speciale teken key, verwijder je de teek op een veilige manier. Zonder een dergelijk hulpmiddel is het onbegonnen werk: met je nagels kun je de volledige teek niet verwijderen. Ook andere middelen zoals een pincet zijn niet precies genoeg om de parasiet op de juiste manier uit je huid te halen. Verwijder een teek met het juiste hulpmiddel zo snel mogelijk na de tekenbeet.

green.jpgHow_To_Use_Tick_Key-288x290-1.jpghow-to-remove-ticks-1.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.