Pagerank via De Linkotheek 079 startpagina Aalten startpagina Afghaanse-windhond startpagina
Home » Blog

Het is weer voorjaar heerlijk genieten in de natuur met uw hond maar pas op de tijd voor de teken zijn weer aangebroken.

De teek leeft graag in struiken, bomen en gras (maar ook in de duinen, parken en tuinen). In Nederland is de teek actief in de warmere maanden van het jaar (vanaf voorjaar tot het najaar). In het buitenland heb je meest last van teken in de warmere landen en daar zijn ze het hele jaar actief. In de zomer moet je dus extra alert zijn maar ook als je met je hond naar het buitenland gaat (in warme gebieden) zal je er meer rekening mee moeten houden.

teken-4-638.jpg

Teken kunnen dus het hele jaar actief zijn mits de temperatuur hoog genoeg is (vanaf 8 graden zijn teken actief). In onderstaande afbeelding zie je op basis van de maandelijkse tekenvangsten in het kader van het Natuurkalender programma in welke maanden te teek zich het beste ontwikkelt.

Met het verschuiven van het klimaat komt de teek in Nederland steeds meer voor en uit onderzoek blijkt dat deze teken ook steeds vaker besmet zijn met Lyme, Babesia of Ehrlichia. In de winter en in gebieden in Europa met duidelijk koude winters hoef je minder alert te zijn.

Teek verwijderen

Heb je een teek gespot op je huid? Tijd voor actie! Met een speciale teken key, verwijder je de teek op een veilige manier. Zonder een dergelijk hulpmiddel is het onbegonnen werk: met je nagels kun je de volledige teek niet verwijderen. Ook andere middelen zoals een pincet zijn niet precies genoeg om de parasiet op de juiste manier uit je huid te halen. Verwijder een teek met het juiste hulpmiddel zo snel mogelijk na de tekenbeet.

green.jpgHow_To_Use_Tick_Key-288x290-1.jpghow-to-remove-ticks-1.jpg

Lees meer »

Honden hebben altijd hun een voorkeur voor een speeltje. De een hond houdt van ballen en de ander is gek op zijn frisbee. Lagecamppets heeft een top 3 van favorieten hondenspeeltjes

Top 3

honden speeltjes

Honden zijn energiek, nieuwsgierig en actief. Ze hebben het nodig om veel te spelen. Doen ze dit niet, dan kunnen ze zowel fysieke als mentale energie slecht kwijt. Dit kan op den duur leiden tot probleemgedrag. Met verschillende speeltjes kan de hond worden beziggehouden en bovendien getraind worden.

1
Kong Kauwbot Hondenspeelgoed

Kong speeltjes worden vandaag de dag veel gebruikt voor grotere, sterke honden en wordt aanbevolen door dierenartsen, therapeuten en trainers. Dit omdat het een zeer geschikt kauwspeeltje is voor de hond door zijn vorm en volgens de makers, ‘onverwoestbaarheid’.

Kong-1.png 

2

Bionic Urban Stick 

Bionic Rubber is een revolutionair materiaal wat het agressieve speelgedrag van de meeste huisdieren kan weerstaan. De Bionic producten worden al jarenlang getest in dierenasielen en pensions in de Verenigde Staten. Door het maken en verwoesten van ontelbaar veel samples, weten we dat het Bionic Rubber het agressieve speelgedrag van de meeste huisdieren kan verdragen.

 2ac67577191d7b01a56fd0f1063dc57c15a6cfde-3.jpg


3

Mini Mover Strategisch Spel 

Een bordspel voor gevorderden: door de lades met behulp van de lussen te openen dan wel omstebeurt kegel en schuif te bewegen, komt de hond bij zijn beloning
bordspel met 2 kegels en diverse kleine kommetjes en lades.
door de kegel als stopper te gebruiken, kan de moeilijkheidsgraad worden opgeschroefd.

naamloos4-1.png

Lees meer »

Inloop shoppen

Inloop shoppen

10 mrt. 2018 10:04

Inloopshop Lagecamppets in Boven Leeuwen hart van Maas en Waal .

Inloopshop

Naar heel wat telefoontjes ,heb ik besloten om 1 keer in de maand inloopshop te organiseren bij ons thuis.
De inloopavond mag ook bij u thuis gehouden worden als u voldoende mensen .
Bij een hondenclub ligt de mogelijkheid ook open enz.
Veel vragen :
- U hebt veel mooie artikelen maar wat is nu geschikt voor onze hond.
- U belooft veel maar is het ook werkelijk zo.
- Waarom zijn uw artikelen beter .
- Enz.
Klanten willen begrijp ik en ook erg logisch speelgoed voor hun hond of kat voelen en zien.
En klanten willen vragen stellen en advies.
De meeste artikelen zijn niet te koop in een dierenspeciaalzaak .
Inloopavonden binnen een staal van 50 km bij voldoende mensen en voor de gastvrouw een cadeau.
Hebt u interesse mail of bel .
Ons tel nr 06-20 46 39 28.
Mail info@lagecamppets.nl

 

Lees meer »